Руло „Стефани“ в кексова форма

1.5 кг. кайма
1 бр. яйце
50 гр.галета
1 глава кромид лук
сол, чубрица, кимион, черен пипер, риган
За плънката:
3 бр. кисели краставички
1 бр. моркови
50 гр. кашкавал
4 бр. яйца
галета за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Каймата се омесва с яйцето, настъргания на ренде лук, галетата и подправките и се оставя да отлежи 30 минути. Моркова се вари в подсолена вода 10 минути и се нарязва на кубчета.Киселите краставички режем също на кубчета. Сварените яйца режем на половинки. Делим каймата на две равни части.
В кексовата форма слагаме хартия за печене и разтиламе едната половина от каймата, като я дигаме нагоре по стените. Редим кубчетата моркови и краставички, а след това яйцата. Отгоре разстиламе другата половина от каймата и внимателно заглаждаме.

image

Печем в предварително загрята на 180° фурна за около 30 минути. След това в плоска тава покрита с хартия за печене обръщаме внимателно рулото и ръсим с галета. Връщаме го обратно във фурната и допичаме около 20 минути. Вадим рулото, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до златисто.

image

Готовото руло поднасяме с гарнитура по избор.

image

Ето как изглежда отвътре:

image

Добър апетит!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s