Агнешки кебап върху пюре от патладжан

image

Продукти
1/2 кг. агнешко месо
1 глава лук
1 чушка
2-3 печурки
1 морков
50 мл. доматено пюре
2 с.л. брашно
50 гр. масло
сол,черен пепер
За пюрето:
2 средни патладжана
50гр. пармезан
50 гр. кашкавал
50 гр. масло
30 мл. олио
2 с.л. брашно
100-150 мл. мляко
сол
2 домата за аранжиране

Начин на приготвяне:

В дълбок съд запържваме лука, добавяме месото, моркова, чушката, гъбите и пържим няколко мин. до порозовяване на месото. Добавяме брашното и доматеното пюре и разбъркваме. Посоляваме и заливаме с гореща вода колкото да покрие огъня, похлупваме и оставяме да къкри около час. Трябва да остане на гъст сос. По желание добавяме накрая свежи подправки на вкус. През това време изпичаме патладжана за около 20 мин. във фурната. Обелваме го и нарязваме на много дребно и ж намачкваме. В друг съд разтопяваме маслото, и част от олиото. В него запържваме леко брашното и добавяме патладжана, разбъркваме. Добавяме пармезана, кашкавала и прясното мляко, разбъркваме 2-3 пъти, посоляваме и пюрето е готово.
Доматите нарязваме на дебели колелца и запържваме до златисто в останалата мазнина.
Сервираме в чиния като най-отдолу подреждаме пържените домати, отгоре слагаме патладжан-пюрето и накрая върху него слагаме от кебапът.
Поръсваме със свежа мащерка.

Добър апетит!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s