Фунийки с риба тон

image

Продукти :

1/2 ч.л. сол
розмарин, салвия, мащерка – общо количество 1 с.л. пресни или 1 ч.л.сухи
250 г брашно
1 консерва риба тон – филе в собствен сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
сол,черен пипер и лимонов сок на вкус
1 с.л.майонеза
1 с.л.галета

Приготвяне
* Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте подправките на ситно, ако са пресни и
ги смесете с брашното и солта. Омесете бързо меко тесто и го оставете на студено докато
приготвите крема от рибата. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко
брашно.
* Сложете в дълбок съд предварително отцедената риба, лука и чесъна. С пасатор направете
гладък крем. Сложете майонезата и галетата. Разбъркайте и овкусете с подправките.
* От алуминиево фолио направете фунийки. Разточете тестото и го нарежете на тънки ленти,
широки 1 см и дълги 15 см. Увийте ги спираловидно върху фунийките и изпечете до порозовяване в
предварително загрята на 170*фурна. Разбира се, много по-лесно е, ако разполагате с метални
фунийки.
* Изстиналите фунийки напълнете с рибния крем с помощта на шприц с тънък накрайник.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s