Пилешка супа със застройка

В България има много рецепти за приготвяне на пилешка супа. Според мен най-вкусна става със застройка, а ако пилето е домашно още по-добре. Ето и рецепта за около 8 порции :

Продукти:

1. Половин средно голямо пиле

2. Два картофа

3. Половин глава лук

4. Един морков

5. Две скилидки чесън

6. Фиде

7. Магданоз

8. Сол

9. Черен пипер

10. Чубрица

11. Една щипка риган

12. Едно яйце

13. Две супени лъжици кисело мляко или готварска сметана

Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето до готовност приблизително около 45 минути. Когато е готово оставяме да изстине и обезкостяваме.
Връщаме го в тенджерата с бульона като добавяме и нарязаните на кубчета морков, картофи, лук, смачкания чесън и подправките. Ако е необходимо добавяме вода. Варим супата на средно висока температура около 20 минути (до омекване на зеленчуците), като в края на варенето добавяме около една шепа фиде. Жълтъкът от яйцето смесваме с киселото мляко и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Сваляме супата от котлона и прибавяме застройката на много тънка струйка при непрекъснато бъркане. Връщаме я на котлона за около още две минути и е готова.
Сервираме топла като поръсваме с пресен магданоз и добавяме резен лимон.

Снимка0265_001

 

Добър апетит!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s