Изображение

Патладжан бюрек

Необходими продукти за 4 порции :

2 броя патладжан

100 грама ситно нарязан пушен бекон

100 грама сирене

4 яйца

6 супени лъжици брашно

5 супени лъжици галета

5 скилидки пресован чесън

черен пипер

копър 

сол на вкус

Подготовка :

Патладжаните се обелват и нарязват на филийки по дължина, след което се бланшират. Сиренето, бекона, чесънът, подправките и две от яйцата се смесват. Вземат се патладжанените филийки и две по две се слепват със сместа. Овалват се в брашно. в останалите разбити яйца и след това в галета. Пържат се в сгорещено олио. Поднасят се охладени.

Добър апетит !

                                                     Снимка0051

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s